Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce i-a unit pe socialiști și comuniști într-un singur bloc

13 mai. 2021,, 12:00   Politică
2952 10

Un rol important în crearea blocului electoral comun al socialiștilor și comuniștilor pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 l-a jucat recentele decizii neconstituționale în țară și pericolul pierderii suveranității Republicii Moldova.

Despre aceasta a declarat președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul emisiunii "Intrebarea principală" pe canalul "NTV Moldova", relatează Noi.md

El a numit crearea blocului electoral între socialiști și comuniști o mare realizare, menționînd că acum s-a întîmplat ceea ce s-a spus cu mult timp în urmă - forțele de stînga s-au unit.

Socialistul a menționat că un rol important l-au jucat recentele decizii neconstituționale din țară.

"Am văzut un pericol clar ca Moldova ar putea să-și piardă suveranitatea", a explicat el. "Vreau să felicit toți alegătorii care vor vota pentru acest bloc pentru faptul că nu vor mai trebui să aleagă între un partid sau altul de stînga. Lor li se va propune o structură puternică care le va reprezenta pe deplin interesele. Cred că această consolidare a echipei va inspira pe mulți. Sîntem siguri că acesta va fi un impuls pentru ca electoratul de stînga să înțeleagă că există într-adevăr un pericol, iar participarea la alegeri este importantă, dacă nu decisivă pentru țară", a spus președintele fracțiunii PSRM.
Corneliu Furculiță a adăugat că simbolul electoral al blocului va include atît o seceră, cît și o stea, iar numele va conține denumirea ambelor partide", pentru ca toată lumea să înțeleagă pentru cine votează".


"Sarcina noastră este să obținem majoritatea în Parlament și să schimbăm radical cursul evenimentelor în Republica Moldova pentru a preveni abaterile de la Constituție, pe care le-am văzut recent", a subliniat el. El a adăugat, de asemenea, că ușile blocului sînt "deschise" și pentru alte partide de stînga.

Amintim că la 12 mai, Igor Dodon și Vladimir Voronin au semnat un acord privind crearea unui bloc electoral între PSRM și PCRM. În aceeași zi, la CEC au fost depuse documentele pentru înregistrarea acestui bloc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?