X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce a discutat Ambasadorul SUA în Moldova cu Vladimir Voronin

30 iun. 2022,, 11:00   Politică
3183 0

Ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, s-a întîlnit cu fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Vladimir Voronin, pentru a discuta despre evoluțiile din regiune și din țara noastră.

Potrivit ambasadei SUA la Chișinău, ambasadorul Logsdon a subliniat sprijinul de lungă durată al SUA pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, integrarea europeană și reformele politice și economice.

Alte detalii nu sînt oferite.

Potrivit serviciului de presă al PCRM, această vizită de informare a diplomatului de rang înalt la sediul PCRM a avut loc la inițiativa părții americane.

În cadrul întîlnirii, care a durat mai bine de o oră și jumătate, Vladimir Voronin și Kent Logston au discutat o gamă largă de probleme legate atît de politica internă, cît și de politica externă a Republicii Moldova.

Inadmisibilitatea atragerii Moldovei în ostilitățile din Ucraina, obținerea de către țara noastră a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană și ce sarcini se confruntă autoritățile, creșterea mișcării de protest. Acestea și alte probleme la fel de importante au devenit subiect de discuție între liderul comuniștilor moldoveni și diplomatul american.

Părțile au remarcat necesitatea menținerii unor contacte constante, a unui dialog interesat.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?