X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce subiecte au discutat Irina Vlah și șeful MAE al Turciei

22 feb. 2021,, 17:50   Politică
2618 0

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întîlnire cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia Mevlut Chavușoglu, informează Noi.md.

În cadrul discuțiilor părțile au abordat posibilitatea de a acorda autonomiei suport suplimentar pentru combaterea epidemiei, inclusiv posibilitatea furnizării vaccinurilor anti COVID-19.

Irina Vlah a mulțumit șefului MAE pentru vizita în Găgăuzia în luna august 2020, menționînd importanța deschiderii Consulatului General al Turciei la Comrat.

De asemenea, au fost discutate etapele finalizării construcției complexului sportiv multifuncțional din Comrat. Bașcanul Găgăuziei l-a invitat pe Mevlut Chavușoglu la inaugurarea Complexului Sportiv în primăvara acestui an.

Irina Vlah a informat despre intenția autorităților Autonomiei de a organiza și desfășura o conferință internațională sub egida Înaltului Comisar al OSCE, privind funcționarea și construcția unor modele eficiente de autonomii.


Bașcanul a menționat, de asemenea, adoptarea de Parlamentul Republicii Moldova a 2 din 3 inițiative legislative, menite să consolideze statutul și competențele UTA Găgăuzia.

Irina Vlah și Mevlut Chavușoglu au abordat, la fel, subiecte referitoare la susținerea dezvoltării limbii găgăuze și lansarea unor noi indicații metodice.
În cadrul vizitei oficiale în Republica Turcia Bașcanul Găgăuziei este însoțită de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Turcia Dumitru Croitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?