Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce spune ambasadorul SUA despre extrădarea lui Vlad Plahotniuc

1 iul. 2020,, 07:21   Politică
5278 12

Examinarea cererii de extrădare a fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc, este în curs, a anunțat ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, notează Noi.md.

Ambasadorul a menționat că nu poate da mai multe detalii despre procesul de extrădare, întrucît asta ține de competența autorităților abilitate din SUA.

„Din cauză că examinarea este în curs, nu pot spune nimic despre acest proces. Tot ce pot să spun este că există deja legătură directă între autoritățile relevante dintre SUA și R.Moldova”, a precizat Dereck Hogan în cadrul emisiunii "Cutia Neagră" de la postul TV8.

Oficialul american a menționat că Chișinăul trebuie să prezinte în cererea de extrădarea și dovezile care îl incriminează pe Vlad Plahotniuc.

„Autoritățile trebuie să prezinte toată evidența care o deține, după asta începe examinarea. Cît durează procedura, asta depinde de autoritățile relevante din SUA”, a adăugat Hogan.


Menționăm că la 16 iunie curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?