X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce trebuie să mai facă cabinetul de miniștri Chicu pentru a arăta că se gîndește la oameni

22 iul. 2020,, 13:45   Politică
3866 8

Care sînt, concret, acțiunile guvernului Ion Chicu care arată că acesta nu se gîndește la oameni și ce altceva ar trebui să mai facă acest cabinet de miniștri, pentru a arăta că el se gîndește la oameni, și, în general, că înseamnă a se gîndi la oameni: a arunca bani din elicopter deasupra orașului sau fiecărui cetățean să-i înmîneze cîte un plic cu o suma mare de bani?

Astfel de întrebare și-a pus expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că dezbaterile pe marginea moțiunii de cenzură împotriva guvernului, precum și numeroasele comentarii la acest eveniment i-a provocat dorința de a oferi explicații comunității de prieteni din fb, experților, analiștillor și politologilor.

""Aic nu există nici o provocare. Vreau doar să înțeleg un sindul lucru. Și înainte de înaintarea votului de neîncredere, și în timpul, și după, în toată critica adusă guvernul a răsunat ca un refren un singur gînd: "Guvernul I. Chicu este stafful electoral al lui I. Dodon și el nu se gîndește la oameni, dar la realegerea șefului". Ei bine, să spunem că prima parte a acestei expresii este clară. Nu vreau să mă cert cu privire la acest subiect, să dau exemple de alte țări în care președintele este ales de popor, dar este oficial liderul unui partid sau a ieșit din rîndurile unui partid, care face parte din majoritatea parlamentară, și a aprobat guvernarea. Aici există multe nuanțe și această dispută poate dura la infinit", a spus Alexandru Muravschi.

El a spus că pe el îl interesează a doua parte a citatului. Și anume: "Guvernul nu se gîndește la oameni...".


"Poate cineva să-mi explice ce înseamnă acest lucru în practică? Ce acțiuni concrete ale guvernului arată că nu se gîndește la oameni? Ce ar trebui să facă pentru el a arăta că se gîndește la oameni? De fapt, ce înseamnă asta? Să arunce bani dintr-un elicopter peste oraș. Să dea fiecarărui cetățean cîte un plic cu o sumă solidă de bani? Înțeleg că pot apărea multe declarații, cum ar fi că ceea ce face Guvernul, o face cu greșeli, cu întîrziere, insuficient. Aș putea fi de acord cu mulți și nici măcar nu voi argumenta. Vreau doar să înțeleg ce au în vedere cei care spun:"Guvernul nu se gîndește la oameni". Și cum au de gînd să se gîndească ceilalți la oameni?", s-a întrebat expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?