X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce crede Furtună despre alegerile prezidențialele pe timp de pandemie

8 sep. 2020,, 10:45   Politică
2608 0

Organizarea alegerilor prezidențialelor pe timp de pandemie este o decizie politică pe care principalul epidemiolog al țării, Nicolae Furtună, spune că nu poate să și-o asume. În cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, Furtună a precizat că riscurile legate de scrutin încep de la colectarea semnăturilor

„Este risc pentru membrii secțiilor de vot și există riscuri pînă în ziua scrutinului cînd va veni cetățeanul. Mă uit ce se face în corturi unde se promovează unul sau alt candidat – 5-6 persoane, unii fără măști, toți umblă cu pliante, materiale electorale. Toți pașii sînt cu risc. Aici trebuie să fim atenți. Dacă era punctul meu de vedere eu interziceam lucrul acesta și utilizați tv, online și mass-media și să reducem maxim contactul cu persoanele”, a declarat șeful de la ANSP.

Pe de altă parte, Furtună recunoaște că pandemia poate avea un termen nelimitat, de aceea amînarea alegerilor ar fi putut fi o problemă, relatează agora.md.

„Mi-i clar că pînă la 1 ianuarie de COVID nu scăpăm, și nici după 1 ianuarie, și nu știm ce va fi anul viitor. S-ar putea să fie o evoluție similară cu ce s-a întîmplat anul acesta. Habar nu am pe cît timp se poate de anulat alegerile. Și iar acuzații politice. Implicarea politicului și alegerile din acest an consider că este nenorocul cel mare pentru că acuș o să intrăm în circ și în teatre. Acuș toate platformele electorale o să fie axate pe COVID-19. Cu acuzații și insinuări. Să vedeți cîtă clounadă o să se facă la funcția de președinte în asociere cu COVID”.

Alegerile prezidențiale sînt preconizate pentru data de 1 noiembrie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?