X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ciocoi a vorbit pentru prima dată despre mofturile lui Plahotniuc

5 feb. 2021,, 08:55   Politică
4279 2

Premierul interimar și ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că în spatele rechemării sale de la Washington a stat fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Acesta explică de ce a fost rechemat de urgență în calitate de ambasador al R. Moldova în SUA în anul 2017 și cum a ajuns consilier la Președinție cînd Igor Dodon era președinte, transmite Agora.md.

„A fost un moft de-a fostului șef PDM( Vladimir Plahotniuc) care a considerat astfel prin interpuși care îi furnizau informații eronate. El a ajuns la concluzia că eu aș face jocuri împotriva lui. Mi se puneau mîinile la spate să depun cerere din motiv de sănătate. Am zis nu. Am înțeles că nu pot lupta cu sistemul de atunci și am zis că pot depune cerere din motive personale. Reacția la Washington a fost furibundă. Nimeni nu a înțeles nimic.

Am fost forțat să stau în apartament pînă pe 28 decembrie. Am fost în arest la domiciliu. Eram singur la Chișinău. La 28 decembrie, m-am întors la Ministerul de Externe. A trecut ianuarie, februarie, martie și nu primeam nicio sarcină. Aveam o senzație incomodă, pentru că primeam salariu. Dar asta e motiv pentru demitere pe articol, care nu te mai angajează nicăieri. Băieții șmecheri încercau să mă înlăture din sistem.

M-am întîlnit pur întîmplător cu un fost coleg și mi-a spus că este un loc vacant la Președinție, iar în mai 2018 - am fost angajat în administrația prezidențială.


Nu le-a plăcut niciodată oamenii care au curajul să spună lucrurile în față și să facă lucruri care nu este bine pentru gașcă, dar este bine pentru țară”, a spus Ciocoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?