X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Premierul interimar salută mărirea numărului de secții în regiunea transnistreană

10 iun. 2021,, 08:30   Politică
8922 8

Premierul interimar Aureliu Ciocoi salută decizia CEC de a deschide 44 de secții de vot în regiunea transnistreană, însă consideră crucial consultarea OSCE din Moldova, a Comisiei Unificate de Control și dacă așa numiții lideri de la Tiraspol au dat acceptul pentru amplasarea acestora. Ciocoi susține că fără aceste acțiuni există un mare semn de întrebare în legătură cu funcționalitatea acestor secții.

„Problema cu aceste secții de vot decise acum de către CEC pentru anticipate trebuie de verificat dacă CEC înainte de a lua decizia respectivă a consultat misiunea OSCE din Moldova, dacă a fost consultată Comisia Unificată de Control, pentru că și ea are un cuvînt de spus, dacă au în scris dovada faptului, trebuie să vedem dacă există acceptul în scris a așa numitori lideri de la Tiraspol care permit amplasarea secțiilor de vot. Dacă nu sînt îmbinate aceste elemente, există un mare semn de întrebare vizavi de funcționalitatea acestor secții.

Este crucial să fie consultată misiunea OSCE care trebuia să vină cu reguli foarte clare în ce condiții se desfășoară scrutinul la aceste secții de votare și dacă este sau nu gata să asigure securitatea votului la aceste secții ”, a declarat Ciocoi, la Cutia Neagră de la TV8.

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stînga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Urmare a analizei vulnerabilităților și riscurilor de securitate, SIS constată apariția unor indici de periclitare a bunei desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, apăruți în contextul Hotărîrii CEC nr. 4965 din 05.06.2021, și anume organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender”, se arată într-un comunicat al SIS zilele trecute.


Numărul de secții de votare din regiunea transnistreană a fost contestat la Curtea de Apel de către Platforma DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?