X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciocoi, rechemat din funcția de ambasador la comanda lui Plahotniuc: "Avea oameni peste tot"

7 mai. 2021,, 09:17   Politică
3805 0

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că rechemarea sa din funcția de ambasador în SUA a fost făcută la comanda politică a lui Vladimir Plahotniuc, deși ambasada era împînzită de oamenii săi care îl țineau la curent cu orice mișcare făcută de Ciocoi.

„Au fost mînereli de curte în GBC-ul lui Plahotniuc. Eu îi spuneam „magnificul” în cercuri restrînse. Dumnealui a luat decizia ca eu să revin acasă peste noapte, în condiții foarte bizare pentru un diplomat, fără să-mi iau rămas bun. O parte din colegii din ambasadă îi raportau tot. Cu cine mă întîlnesc, unde merg, unde nu merg. Se raporta absolut totul direct lui Plahotniuc. Am avut nevoie să am o discuție directă cu un înalt oficial de atunci din cadrul departamentului de stat, unde a trebuit să merg singur, lucru care a deranjat enorm. Făcea urît, voia să știe ce am discutat cu dumnealui, de ce nu am luat pe nimeni din oamenii lui din cadrul ambasadei. După care am fost invitat de ambasadroul rus la un cinematograf de al lor de acolo, la premier unui film și am mers. Acuma habar nu am cum i s-a reflectat lui Plahotniuc faptul ăsta, pentru că erau oamenii lui care raportau orice punct”, a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Aureliu Ciocoi afirmă că după ce a participat la acel eveniment a fost sunat de Andrei Galbur, ministrul de Externe de atunci.

„La un moment dat m-am trezit cu un telefon de la ministrul de externe de atunci, Andrei Galbur, ca să-mi spună că în 24 de ore trebuie să fiu la Chișinău și n-a vrut să-mi spună de ce. Știu cu certitudine că în timp ce eram în avion ambasadorul SUA cerea explicații de ce sînt rechemat și dînșii spuneau că „Ciocoi este bolnav” și dînșii au întrebat „ce boală are Ciocoi de nu poate fi tratată la Washington”, a adăugat Ciocoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?