X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cenușă: Dacă în sistem vor rămîne cei ”mai puțin corupți”, practicile din prezent se vor răspîndi

30 dec. 2021,, 13:25   Politică
3695 15

În lupta cu cei corupți din Guvernarea PAS și președintele Sandu declarau că se vrea evaluarea judecătorilor și a procurorilor pentru a-i elimina pe toți cei corupți. Acest obiectiv însă este unul ambițios care poate fi realizat doar prin dezoltarea de soluții adiționale.

De această părere este, politologul, Dionis Cenușă.

Într-o postare pe canalul său de telegram, acesta spune că dacă în sistem vor rămîne ”cei mai puțin corupți, practicile corupte din sistem se vor răspândi în timp (și vom ajunge la situația din prezent).

”Ieri, însă am citit în presă, că unii deputați PAS admit că mecanismul de evaluare ar putea să îi lase în sistem pe “cei mai puțin corupți” (fiind eliminați cei de-a binele corupți). În loc să se recunoască că eliminarea tuturor celor corupți din sistem este un obiectiv prea ambițios, ar fi mai logic ca să fie dezvoltate soluții adiționale pentru a curăți sistemul de corupție pe termen scurt, mediu și lung. In acest fel, în câteva iterații să fie atins rezultatul scontat. Nu poate fi vorba despre un exercițiu unic. Dacă însă în sistem vor rămâne măcar câțiva, care sunt mai puțin corupți decât alții, atunci practicile corupte din sistem se vor răspândi în timp (și vom ajunge la situația din prezent)”, a scris Cenușă.

Reamintim că ieri, în cadrul unei emisiuni, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a declarat că obiectivele guvernării pentru anul care vine se rezumă la crearea locurilor de muncă, creșterea veniturilor pentru cetățeni, dar pentru asta trebuie dusă la bun sfârșit reforma justiției iar pentru asta judecătorii și procurorii corupți ar trebui să plece și în locul lor să vină alții mult mai puțin corupți, ideal - să nu fie corupți deloc.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?