X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cebotari recunoaște că s-a întîlnit cu Plahotniuc

24 apr. 2021,, 10:17   Politică
4374 2

Deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a recunoscut că s-a văzut cu fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, după ce ultimul a părăsit SUA. „Mai mult de jumătate de an în urmă” spune parlamentul că a avut loc întîlnirea, la care nu se cunoaște dacă au participat și alți colegi din partid.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8.

„Am diverse activități inclusiv în diferite țări și inițiative, private care nu țin de domeniul politicii în general. De aceea în virtutea acestor lucruri călătoresc, inclusiv la Moscova, la Istanbul prin Moscova, așa a fost logistica. În Turcia am zburat nu o singură dată, 8 martie am serbat acolo, prin Istanbul tot la Moscova am fost, am avut niște întîlniri de afaceri. Cu Ilan Șor și Vlad Plahotniuc nu m-am văzut în ultima perioadă, ani și. Mai mult de jumătate de an în urmă m-am văzut cu Plahotniuc. Da, m-am văzut și acest lucru nu am ascuns. Ne-am văzut, am spus-o public și nu o dată”, a declarat Cebotari.

Vladimir Cebotari s-a aflat la Moscova în luna februarie.

Ministerul Afacerilor Interne anunța anterior că Vlad Plahotniuc se află în Turcia.


Din octombrie 2019 au fost expediate mai multe adresări oficiale ale Centrului de cooperare polițienească internațională INTERPOL, prin care s-a solicitat darea în căutare internațională a acestuia.

MAI deține de mai mult timp informații despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și Romînia.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?