Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ceban, despre terenuri „ale nimănui” și un proiect „blocat la Guvern”

18 aug. 2021,, 11:40   Politică
2987 0

Ion Ceban a declarat că municipalitatea se confruntă cu problema terenurilor care au un statut de apartenență neclar.

„Municipalitatea are peste 4000 de terenuri pentru care nu este cert statutul lor: că-i de stat, că-i municipală. A fost o reglementare în 2014, cînd în mod normal trebuia terenurile atribuite municipalității. Acum avem foarte multe locuri pe teritoriu, care sau stau în aer, sau stau la proprietatea de stat. Și noi cînd vrem să facem ceva, devine problematic, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Vă dau un exemplu: în Valea Morilor noi am vrut să interveni împreună cu colegii noștri din România să reabilităm toată infrastructura sportivă din preajma zonei de agrement care era o perioadă privată. Este proiect, ne-am înțeles și pînă la urmă nu ne-am înțeles cu Guvernul, cu Agenția de Proprietate Publică și Moldexpo.

Eu nu exclud că cineva a pus locul pe acea parcelă de teren să facă ceva, doar că eu le-am spus în felul următor: acte de la Primărie, dacă eventual vă gîndiți, în mandatul în care sînt eu nu o să primiți. Eu văd și cred că acolo trebuie să fie terenuri sportive amenajate și aveam promise și finanțări, plus noi venim cu o contribuție. Și s-a blocat la Guvern, pentru că nu a vrut să ne permită. Am propus un acord tripartid - Guvernul, Moldexpo și Primăria municipiului Chișinău - n-a mers. Unele lucruri merg cu Guvernul, altele nu prea”, relatează edilul capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?