Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un fost deputat-penal român "îşi vîră nasul" în politica moldovenească

19 oct. 2021,, 07:28   Politică
6888 1

Penalul deputat român Cristian Riziea, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu și corupție, intenționează să candideze la funcția de primar al orașului Bălți.

Anunţul a fost făcut chiar de fugarul fost deputat pe o rețea de socializare. Candidatura sa pentru această funcție a fost înaintată de partidul NOI, iar Cristian Rizea a depus deja documentele pentru înregistrare, relatează Noi.md.

De menționat că Cristian Rizea, care se ascunde în Moldova de justiția românească, a devenit recent un nou "denunțător" activ în bucătăria politică moldovenească, promovînd falsuri împotriva unor personalități cunoscute din țară. Potrivit noi.md, aproape toți cei care au fost "luați în seamă" de Rizea l-au acționat ulterior în judecată.

După cum a scris anterior Noi.md, există versiuni diferite cu privire la cine se află în spatele lui Cristian Rizea, care îi dictează ce informații false să mai lanseze în spațiul public. Potrivit unei versiuni, fugarul român nu are un singur "proprietar" și el lucrează la "comanda" celui care plătește mai bine, iar asta doar cu scopul de a discredita persoana. Datorită acestui fapt, Rizea duce o viață de lux. De exemplu, costul uneia dintre mașinile pe care le deține în Moldova depășește semnificativ veniturile declarate de Rizea în calitate de deputat român.

Conform altei versiuni, Cristian Rizea, după alegerile parlamentare anticipate, a fost conectat la așa-numitul "grup de formare a opiniei publice", al cărui scop este de a compromite oponenții puterii, de a aduce la cunoștința societății informația necesară, de a escalada situația și excita opinia publică, cu scopul de a iniția dosare împotriva persoanelor incomode cu îndepărtarea lor ulterioară din funcții. În mod firesc la fel pentru o remunerare semnificativă. În afară de Rizea, din acest grup, de rînd cu alți așa numiți "demacatori", face parte și liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care în ultima perioadă și-a îmbunătățit considerabil situația financiară.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?