Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Fostul ambasador SUA la Chișinău a devenit asistent principal adjunct al secretarului de stat

14 sep. 2021,, 15:09   Politică
3645 4

Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, a devenit asistent principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, transmite Noi.md cu referire la moldova.europalibera.org.

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a scris pe Facebook că s-a întîlnit cu Hogan pe 13 septembrie și că numirea acestuia în noul post poate duce la o „aprofundare a relației cu regiunea noastră”.

„Din schimbul nostru de opinii a reieșit că Republica Moldova rămîne un punct de interes special pentru Statele Unite, fiind de asemenea un punct de interes foarte special și pentru România”, a mai scris ambasadorul romîn, amintind și că „ambii parteneri au promis întregul sprijin”, privind cu „mult optimism” eforturile de reformă ale noii puteri pro-europene de la Chișinău.

Dereck J. Hogan a fost ambasador la Chișinău într-o perioada tumultuoasă, între 2018 și 2021, asistînd, la alungarea de la putere a Partidului Democrat al fostului oligarh Vlad Plahotniuc, în 2019, la alierea, iar apoi îndepărtarea fostului președinte Igor Dodon și a Maiei Sandu, iar apoi la înfrîngerea lui Dodon de Sandu la prezidențialele din 2020, urmată de preluarea puterii de către partidul fondat de ea, PAS, după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?