X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ex-membru al PDM: Am fost țap ispășitor într-un show politic (VIDEO)

29 iul. 2019,, 15:30   Politică
4813 3

Fostul președinte al raionului Ialoveni, Lilian Popescu, ex-consilier raional și ex-membru al Partidului Democrat, susține că a fost țap ispășitor într-un show politic și că, timp de patru ani, numele său a fost „murdărit” de către PDM.

Lilian Popescu declară că, din octombrie 2015, a trecut prin „zile grele, de calvar”, fiind purtat prin diferite instanțe de judecată.

Într-o conferință de presă la IPN, Lilian Popescu a spus că în 2015 se zvonea că un fost premier va fi arestat pentru a demonstra că justiția nu este selectivă. La fel se auzea că va fi vizat și cineva de la guvernare, de PDM. La scurt timp, a aflat că pe numele său a fost pornită o urmărire penală, în baza unui denunț. Iar după o vreme, a citit în presa online că a fost arestat, deși se afla în libertate. Unele portaluri au șters informația, iar pe alte site-uri mai poate fi găsită și astăzi. „Atunci au fost puse cap la cap toate informațiile care se vehiculau, că uite, trebuie să fie făcut un show cu dosarul tău”, a spus Lilian Popescu.

Fostul președinte al raionul Ialoveni mai spune că de atunci, din octombrie 2015, și pînă în luna martie 2016 s-a aflat în afara țării. Între timp, a fost pus sub învinuire și s-a emis decizie de arest. La 1 martie 2016, după învestirea Guvernul Filip, s-a întors la Chișinău și a anunțat organul de urmărire penală. Într-o lună, circumstanțele care au stat la baza învinuirii sale au dispărut: persoana care a făcut denunțul și-a retras plîngerea.

Peste aproape un an, în aprilie 2017, Lilian Popescu spune că îi este înaintată ordonanța de învinuire într-un alt dosar, în baza denunț „făcut de către o persoană care era și este o persoană cu reputație urîtă în raionul Ialoveni”. După lungi ședințe de judecată, Lilian Popescu spune că a reușit să obțină încetarea urmării penale la finele anului 2017.

Fostul președinte al raionului Ialoveni mai spune că a fost amenințat și în contextul alegerilor parlamentare. I s-a cerut să nu să se implice, să nu încurce. „Oriunde mergeam să fiu angajat, acolo se duceau mesaje, că este controversat, cu probleme”, a spus Lilian Popescu.

După încetarea urmăririi penale pe ambele dosare, Lilian Popescu a acționat statul Republica Moldova în judecată, pentru abuzurile comise de organele de urmărire penală, cerînd și despăgubiri. În primul dosar statul trebuie să-i plătească 200 de mii de lei. Al doilea dosar privind încasarea prejudiciului este la Curtea de Apel. Suma cerută este de 50 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?