X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Biroul reintegrării despre declarațiile lui Krasnoselski: „Provocare”

30 aug. 18:01   Politică
8 ore in urma 1602 0

Chișinăul califică declarația liderului de la Tiraspol de a interzice termenul „Transnistria” drept una provocatoare. Conform reprezentanților Biroului Politici de Reintegrare, asemenea afirmații nu sînt benefice pentru procesul de negocieri.

Responsabilii din cadrul autorității au comunicat pentru Realitatea că actualmente în legislația Republicii Moldova sînt utilizați termenii „unități administrativ-teritoriale/localități de pe malul stîng al Nistrului și municipiul Bender”, „raioanele de est ale Republicii Moldova” și „stînga Nistrului”, transmite realitatea.

„Cuvîntul „Transnistria” a intrat în uz încă în perioada de pînă la Primul Război Mondial și se referea la teritoriile de pe malul stîng al Nistrului, populate preponderent de moldoveni. Termenul se întîlnește în unele acte normative ale Republicii Moldova, inclusiv în Declarația de independență. Regretăm că Tiraspolul recurge la declarații provocatoare, care nicidecum nu oglindesc realitățile istorice și nici nu sînt favorabile procesului de negocieri”, precizează serviciul de presă al Biroului Politici de Reintegrare.


Amintim că, pe 29 august 2024, liderul separatist Vadim Krasnoselski anunța că vrea să interzică utilizarea în stînga Nistrului a termenului „Transnistria”, invocînd faptul că ar reprezenta fascismul. Oficialul separatist susținea că a înaintat deja un proiect care să stipuleze în așa-numita legislație noua reglementare.

5
1
0
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав