Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Borșevici: Obiectivul nostru principal este un stat orientat social

20 oct. 2021,, 11:45   Politică
3050 0

Pe ordinea de zi se află vestea privind retragerea fostului președinte Igor Dodon din Parlament și reforma PSRM. Care ar putea fi motivele? Profesorul și diplomatul Victor Borșevici și-au împărtășit părerea cu privire la această chestiune.

Borșevici califică plecarea lui Dodon drept o decizie corectă. În opinia sa, în afara Parlamentului un politician poate fi mult mai productiv pentru țara sa și mai util pentru o mișcare orientată social.

„Criza globalismului a zguduit pînă la temelii geoeconomia mondială, geopolitica și sistemul de etică tradițională.
Ca urmare, cererea pentru proiecte (de stînga) și soluții orientate social a crescut brusc.

Este suficient să fim atenți la retorica „de stînga” a actualului Președinte american și la miliarde de investiții în proiecte sociale. Apropo, dacă ești atent la retorica actualului nostru Președinte, atunci aceasta este, de asemenea, impregnată de motive „de stînga” care i-au asigurat victoria în alegeri.

Igor Dodon este un statalist și un om de acțiune, care și-a dat seama că principalul obiectiv în actuala criză este reformarea mișcării de stînga și restabilirea cooperării de afaceri în Est.


Aici nu este vorba despre preferințe politice și combinații interpartidare. Este vorba că un stat orientat social este imperativul vremurilor, fiind vizibil în acțiunile conducerii unor astfel de superputeri precum SUA, Rusia, China, India și alte țări dezvoltate.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?