X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Borșevici: Este timpul să ascultăm mai puțin declarațiile unor politicieni precum John Bolton

29 noi. 2021,, 17:00   Politică
4167 7

Diplomatul Victor Borșevici a comentat pentru cititorii Noi.md declarația provocatoare a consilierului lui Trump, John Bolton, precum că una dintre prioritățile NATO ar trebui să fie lichidarea Transnistriei.

„În SUA, afacerile interne au fost întotdeauna pe primul loc și doar în ultimul rînd ceea ce se întîmplă în exterior. De ce Bolton mai înainte nu a vorbit despre măsuri atît de agresive și radicale în propunerile sale? Atunci, de exemplu, cînd, începînd cu 2016, PIB-ul SUA și PIB-ul Uniunii Europene au devenit mai mici decît PIB-ul țărilor asiatice? De aici au pornit conflictele.

Dar se pune întrebarea, de ce Bolton s-a trezit anume acum? Trump și republicanii au simțit că democrații, conduși de Biden, se clatin. Și în viitoarele lor campanii electorale trebuie făcut totul pentru a arăta că democrații au eșuat în Afganistan și au provocat alte probleme nu doar pe plan internațional, ci mai ales în politica economică și socială internă. De ceaa Bolton este erou cu astfel de declarații. Acesta este un demers politic care vizează în primul rînd subminarea stabilității politice a Statelor Unite în favoarea republicanilor prin atacul asupra administrației prezidențiale și, în consecință, prin presiunea asupra guvernului democrat din țară. Pe de altă parte, astfel de declarații, chiar și ale unui fost consilier al lui Trump, tensionează relația dintre Occident și Est.

Dacă vorbim în mod special pe noi, păcătoșii, atunci democrații noștri locali - o clonă a Partidului Democrat din SUA - vor trebui să reacționeze cumva la astfel de declarații. Aceasta înseamnă că ar trebui să urmeze calea conducerii democratice a Statelor Unite și nu ar trebui să contribuie la agravarea situației cu Transnistria.

Desigur, această declarație foarte provocatoare, dură și foarte iresponsabilă a republicanului Limbut este motivată de lupta politică internă a Statelor Unite. Sînt de părere că agravarea conflictului cu Transnistria îi poate ajuta pe politicienii noștri să distragă atenția de la multe probleme acute cu care ne-am confruntat deja, așa cum se întîmplă acum la vecinii noștri din Ucraina. Nu te poți juca cu astfel de lucruri! Numai conflictele militare ne lipsesc!


Este timpul să ascultăm mai puțin declarațiile unor astfel de limbareți politici precum John Bolton și să ne gîndim mai mult cu capul la propriile interese și la propria securitate”, consideră diplomatul Victor Borșevici.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?