Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Borșevici despre Maia Sandu și „Platforma Crimeii”: În țara noastră nu pot exista politici independenți

23 aug. 2021,, 17:36   Politică
3532 17

Aș dori să-i reamintesc personal Maiei Sandu că Cernăuți, Hotin, Chilia, Ismail și Belgorod-Dnestrovski sînt teritoriile vechiului stat moldovenesc.

Astfel a comentat diplomatul Victor Borșevici declarațiile făcute de Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul „Platformei Crimeii”.

„Sînt curios, cum va explica doamna Președinte faptul că pe bancnota națională poloneză contemporană este imaginea orașului Lvov? Bună întrebare! Imaginați-vă că în Moldova, pe bancnota noastră națională apare imaginea orașului Hotin sau Belgorod-Dnestrovski! Să citească cărți din istorie și să-și îmbunătățească corectitudinea politică. Dacă se va întîmpla să deschidă o hartă a secolului al XV-lea și va putea găsi acolo o țară precum Ucraina, atunci Premiul Nobil va fi al ei!”, a răspuns Borșevici la declarațiile Sandu, potrivit cărora Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

Solicitat să răspundă dacă sprijinul Maya Sandu pentru Ucraina va avea consecințe pentru cetățeni moldoveni din Rusia, profesorul a menționat: „Ei nu-i pasă dacă va face rău conaționalilor sau migranților moldoveni din Rusia. Ea nu se gîndește la asta, pentru că are o misiune complet diferită - misiunea unei portavoce. Treaba ei este să spună ceea ce Departamentul de Stat va scrie pentru ea. Iar treaba politicienilor noștri este să repete după ea, pentru că toate aceste „cîntece„ sînt scrise în Departamentul de Stat și interpretate în state sateliți. Doar în Afganistan, talibanii locali nu au dorit să asculte aceste „cîntece”.

În calitate de diplomat, profesor și logician profesionist vă spun: în țara noastră nu există și nu pot exista politici independenți și politică independentă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?