Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Borșevici: Atunci cînd există voința, între Moldova și Rusia nu pot fi obstacole de netrecut

17 noi. 2021,, 16:43   Politică
3613 1

Rezultatele vizitei șefului MAEIE al Moldovei la Moscova au fost comentate pentru cititorii Noi.md de diplomatul Victor Borșevici. Expertul a evaluat întîlnirea și negocierile de astăzi dintre Nicu Popescu și omologul său rus Serghei Lavrov.

„În primul rînd, este foarte importantă poziția celor care sînt participanți direcți la acest proces, iar procesul este ceea ce prezintă un interes comercial, economic și financiar reciproc și nu numai. Este vorba și despre dezvoltare, care este atît de des uitată de mulți economiști, despre dezvoltarea producției agricole, industriei electronice, sistemelor informaționale și a altor industrii.

Prin urmare, dacă privim opiniile participanților la acest proces, atunci, după cum vedem, acestea sînt pozitive din ambele părți. Dar de îndată ce intervin politicienii, apar probleme. Domnul Stanislav Pughinski, președinte al Uniunii Financiare Comerciale din Rusia, ne vorbește foarte clar despre acest lucru și identifică aceste probleme. Adică apelul ambelor părți îi îndeamnă pe politicieni să faciliteze acest proces, și să nu să se distanțeze de el sau, mai rău, să nu-l împiedice. Cu toate acestea, politicienii sînt astfel de oameni care de multe ori pornesc de la propriile interese de carieră sau grupări de partid și nu de la interesele țării. Iată care este problema.

Cred că întîlnirea dintre Popescu și Lavrov ne sugerează că, în principiu, atunci cînd există buna voință, nu există obstacole de netrecut, și astăzi părțile au dat dovadă de ea.

Mă bucur să văd cum această confuzie politică începe treptat să dispară în fața realității dure. Urmează o iarnă foarte grea și, slava Domnului, oamenii încep să-și dea seama de greșelile lor și învață să tragă concluzii din situațiile de criză, înțelegînd că o situație de criză nu se rezolvă la fel ca la granița dintre Belarus și Polonia, nu se rezolvă prin ură, ci prin respect reciproc și cooperarea dintre țări.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?