Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Combaterea spălării banilor: Amendamente la proiectul de lege

12 oct. 2022,, 13:59   Politică
2378 0

Cadrul legal în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor ar putea fi modificat. Astăzi, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a supus consultărilor publice conceptul proiectului de modificare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și a Legii privind procedura de constatare a încălcărilor în domeniul preveniri spălării banilor și finanțării terorismului și modul de aplicare a sancțiunilor.

La eveniment au participat directorul interimar al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Adrian Munteanu, reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Ministerului Justiției, Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai altor instituții. De asemenea, la discuții au participat reprezentanți ai societății civile și ai băncilor comerciale din țara noastră.

Conceptul proiectului de lege a fost elaborat de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Printre principalele prevederi ale documentului sînt cele care se referă la transparența informației privind beneficiarului efectiv, raportarea tranzacțiilor, activele virtuale și organele de supraveghere din domeniu.

Proiectul va mai fi supus consultărilor publice. „Ne dorim să fie un document care să rezolve o problemă, nu să o complice. Acest subiect trebuie dezbătut, să vedem care sînt riscurile modificărilor propuse și plusvaloarea oferită. Ulterior vom decide dacă aceste modificări legislative merită sau nu să fie înregistrate”, a menționat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?