Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinie: După plecarea lui Plahotniuc, PDM s-a împărțit în trei fracțiuni

10 sep. 2019,, 08:00   Politică
7234 2

La Congresul extraordinar al Partidului Democrat, care a avut loc sîmbătă, au putut fi observate trei fracțiuni ale formațiunii.

Cel puțin asta a declarat analistul Igor Boțan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Analistul este de părere că aceasta este explicația discursului pro-unitate pe care l-au prezentat democrații în ajun de alegeri locale.

„Eu cred că este vorba despre fracțiunile care s-au făcut vizibile la acest congres: fracțiunea în care îl vedem lider pe Pavel Filip și care a câștigat competiția în interiorul partidului, vedem fracțiunea pro-Plahotniuc, din care face parte Andrian Candu, și cea de-a treia fracțiunea este cea care a exilat prin invizibilitate. Este vorba despre cei care s-au despărțit de Partidul Comuniștilor și au aderat la Partidul Democrat și, din câte știu, au o cu totul altă viziune și și-ar dori o apropiere de Partidul Socialiștilor”, a spus Igor Boțan.

Anterior, Boțan a declarat pentru AGORA că plecarea lui Vlad Plahotniuc este o tactică deja cunoscută:

„El, maestrul luării prin surprindere, a fost bătut și luat el prin surprindere pe 7 și 8 iunie și a trebuit practic să dea foc Curții Constituționale și să o pună într-o situație penibilă. Depinde dacă Plahotniuc își menține finanțarea generoasă a acestui partid și metodele despre care ne-a vorbit președintele r.Criuleni (n.r. - donații fictive)”, prevede Boțan.


Pe 7 septembrie, în capitală, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Democrat. De la tribună, Pavel Filip, a ținut un discurs înflăcărat prin intermediul căruia a criticat dur actuala guvernare acuzându-i pe membrii acesteia de ipocrizie. De asemenea, fostul premier a făcut un total al activității formațiunii și i-a asigurat pe membrii de partid că nu are de ce să le fie rușine pentru că fac parte din această formațiune.

Ulterior, Filip a fost ales președinte al PDM, el fiind și singurul candidat pentru această funcție.

De asemenea, în cadrul întrunirii au fost aleși cei 145 de membri ai Consiliului Politic Național al PDM, 7 memebri ai Comisiei Naționale de Cenzori și 7 ai Colegiului de Etică și Arbitraj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?