X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BCS propune ca rudele să nu fie angajate în funcții publice de stat

2 sep. 2021,, 13:39   Politică
2799 7

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor propune interzicerea angajării verișoarelor, soacrelor, concubinelor și mătușilor în funcții publice de stat, iar dacă și ajung să lucreze să o facă gratis, iar din banii economisiți să fie finanțate unele proiecte sociale, cum ar fi mărirea burselor pentru studenți, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, 2 septembrie, de către deputatul Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă, transmite Unimedia.info.

„O economie ar fi interzicerea angajărilor verișoarelor, mătușilor, soacrelor, concubinelor la funcții publice de stat unde primesc salarii de 27 de mii de lei lunar. În felul acesta, dacă și este vorba despre un sacrificiu atunci ar putea să lucreze și gratis.

De ce spunem aceste lucruri? Pentru că pe de o parte pare hazliu, dar pe de altă parte concluzionăm că acum guvernarea nu este îngrădită de nimeni pentru a implementa proiecte sociale necesare pentru populație. Nimeni nu o poate încurca, are ocazia să arate că este mai bună, competentă”, a declarat Burduja.

Angajarea celor două verișoare ale Maiei Sandu în funcții de demnitate publică la Guvern și Parlament a stîrnit multe discuții. Pe de o parte, președinta Maia Sandu a spus că a făcut un sacrificiu atunci cînd a început să lucreze în echipa Nataliei Gavrilița, întrucît a venit la un salariu mai mic. Totodată, prim-ministra anunța că fotoliul de purtător de cuvînt trebuie să fie ocupat de o persoană de încredere, iar Anastasia Taburceanu împărtășește aceleași valori.


Și Igor Grosu a comentat situația, după ce o altă verișoară a președintei a fost angajată în cabinetul său. Acesta declara că nu este niciun fel de cumătrism, iar Tatiana Babin este o colegă cu care mulți ani a lucrat la partid, invitînd-o în echipă întrucît are încredere în ea.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?