X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fără incidente: CEC informează cum decurge procesul de vot în cele 15 localități

21 noi. 2021,, 15:34   Politică
2582 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, toate cele 88 de secții de votare deschise activează în regim normal.

Procesul electoral se desfășoară calm, fără incidente, însă totuși s-au atestat și unele încălcări ale legislației electorale.

Conform informațiilor prezentate CEC de către Inspectoratul General al Poliției, pentru asigurarea ordinii și securității publice, reacționare la solicitările președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, sînt antrenați 293 de angajați ai IGP și 5 echipe ale Agenției Naționale Transport Auto. De către angajații poliției este organizată activitatea de asigurare şi menținere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

Pînă la această oră, la poliție au fost înregistrate 4 cazuri de încălcare a legislației electorale în circumscripțiile electorale Bălți și Fălești. Dintre acestea, 2 cazuri se referă la agitație electorală, iar altele 2 – corupere a alegătorilor. Materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor.

Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunică despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?