X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Analist: Restructurarea Guvernului este o necesitate

3 aug. 2021,, 12:00   Politică
2639 3

Unii analiști politici salută ideea restructurării Guvernului, propusă de actuala guvernare, prin divizarea domeniilor de competență ale unor ministere.

La această etapă se cunoaște că ar urma să fie divizate: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării , dar și Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale.

Solicitat de Noi.md să dea o apreciere inițiativei de reorganizare a executivului, analistul Teodor Cîrnaț a menționat că propunerea este binevenită, dacă se dorește eficiență maximă în noul guvern.

„Guvernul trebuie restructurat astfel încît să avem o eficiență maximală. Ceea ce am văzut din 2016, cînd s-a mers pe varianta comasării mai multor ministere sub gigantul unui minister-căpușă, nu a dat roade. S-a mers pe varianta atragerii miniștrilor care nu erau din domeniu, nu posedau cunoștințe depline într-un domeniu sau altul. De exemplu în domeniul sănătății și muncii nu puteau găsi un expert care să le îmbine cu succes pe ambele”, a relatat Cîrnaț.

Expertul mai spune că odată cu creșterea numărului de ministere, alte instituții aflate în subordine dar și poziții guvernamentale vor fi lichidate.


„Cred că o astfel de restructurarea este necesară în cazul Ministerului Economiei, Ministerului Educației, Științei, Ministerului Sănătății, Culturii. Dacă va fi majorat numărul ministerelor, ca rezultat vor fi lichidate mai multe agenții și funcții de secretari de stat. Vom avea persoane pe domenii concrete de activitate.

Specialiști buni avem, cred că partidul de guvernare va coopta și alte persoane din afara formațiunii. Specialiștii nu sînt problemă, important este să fie voință politică”, a mai adăugat el.

Menționăm că Natalia Gavrilița, candidatul desemnat la funcția de premier, ar urma să vină joi în Parlament pentru a cere votul de încredere asupra programului de activitate și a întregii liste a guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?