X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Alexandr Stoianoglo: „Autoritățile ignoră investigarea furtului miliardului”

31 aug. 16:00   Politică
10 ore in urma 1901 1

Fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, și-a exprimat îngrijorarea că în ultimii trei ani nu s-a ridicat problema investigării furtului miliardului și recuperării mijloacelor furate.

Potrivit lui, interesul pentru acest caz a dispărut, chiar și cauzele penale inițiate au rămas nesoluționate.

”Nu am auzit ca în ultimii 3 ani cineva să fi ridicat problema investigării furtului miliardului sau a recuperării banilor. Chiar și de dosarele penale deschise s-a uitat. Interesul a dispărut. Poate e din cauza că în procesul de luare a acelor decizii au fost implicate persoane care se află astăzi la putere. Cel puțin, ele ar trebui să fie audiate”, a declarat Stoianoglo.

El a remarcat, de asemenea, o serie de circumstanțe neclare legate de implicarea actualilor lideri în procesul decizional în acest caz. De exemplu, de ce pe 13 octombrie 2014, Maia Sandu, fiind membru al guvernului și aflîndu-se în biroul său, nu a participat la ședința guvernului în care s-a luat acea decizie, dar l-a trimis pe domnul Grosu în locul ei? Iar deja în aprilie 2015, în perioada guvernului Gaburici, ea, personal, a participat la ședință și a votat pentru alocarea celor 5 miliarde de lei.

”Este clar că cineva i-a cerut acest lucru și ea pur și simplu s-a speriat și nu a mers. Știu și cine i-a cerut-o, dar ține deja de anchetă”, a adăugat Stojanoglo, făcînd aluzie la posibile motive ascunse în acțiunile actualei guvernări.

32
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав