X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Avocatul lui Plahotniuc neagă că acesta ar fi părăsit SUA

28 sep. 2020,, 14:02   Politică
2474 0

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe numele căruia instanțele naționale au emis un mandat de arestare (în lipsă), ar fi părăsit orașul Miami din SUA la sfîrșitul lunii august.

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac, a declarat pentru Unimedia că afirmațiile unor actori politici referitoare la părăsirea teritoriului SUA ar fi ”aberații”, răspîndite cu scopul de acumulare a capitalului politic, în contextul campaniei electorale.

Conform datelor deschise ale organelor pentru securitate internă ale SUA, unde poate fi accesat și istoricul intrărilor și ieșirilor cetățenilor, Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit orașul Miami la 28 august, potrivit unor verificări efectuate de Ziarul de Gardă.

Inițial, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de Facebook că Plahotniuc ar fi plecat în Turcia, fără să fi prezentată însă vreo confirmare oficială în acest sens.

În martie 2020, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, menționînd că acesta era „supus procedurilor administrative de deportare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?