X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Zurab Todua: "Legea bumerangului încă nu a anulat-o nimeni"

22 mar. 2023,, 05:30   Politică
3613 0

Așa-numita lege a separatismului adoptată de partidul de guvernămînt este o încercare de a crea un fel de bîtă împotriva persoanelor incomode, dar ea poate juca împotriva actualei guvernări atunci cînd se vor afla în opoziție.

Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014), Zurab Todua, în emisia televiziunii Găgăuziei, relatează Noi.md .

În opinia sa, sub incidența așa-numitei legi privind separatismul nimeresc aproape toți cei care critică conducerea țării, care spun că Moldova trebuie să-și mențină statutul de neutralitate, se opune aderării republicii la Uniunea Europeană, care desfășoară diferite negocieri cu reprezentanții Tiraspolului etc.

"Iată noi vorbim, de exemplu, că nu trebuie să speriem Transnistria cu acțiuni militare, trebuie să discutăm, să continuăm negocierile în formatul 5+2. Ni s-ar putea spune că aceasta înseamnă susținerea separatismului. Conform noii legi privind separatismul, toți cei care participă la negocieri în formatul 5+2 pot fi trași la răspundere, spunînd că susțin separatismul. Sub incidența acestei legi pot nimeri aproape toți membrii noului și vechiului guvern, care într-un fel sau altul contactează cu reprezentanții Transnistriei, deoarece au negociat sau negociază furnizarea de energie electrică pe malul drept, pentru ca pe malul stîng să ajungă mărfurile trimise în Transnistria, acolo totuși mai există unele afaceri, funcționează, activează. Iată toți cei care contactează, negociază, vorbesc la telefon cu reprezentanții Tiraspolului pentru a rezolva unele probleme, toți intră sub incidența unuia dintre aceste opt articole ale așa-numitei legi a separatismului", a spus Zurab Todua.

El crede că mai devreme sau mai tîrziu această lege va fi anulată, dar înainte de aceasta ar putea acționa și împotriva reprezentanților actualului partid de guvernămînt atunci cînd va ajunge în opoziție.


"Nimeni încă nu a anulat legea bumerangului. Partidul PAS nu va fi la putere pentru totdeauna. Iar cînd își va pierde puterea, aceasta și alte legi adoptate de ei vor acționa împotriva lor. Pentru că o mulțime de declarații ale reprezentanților partidelor de dreapta se pot încadra cu ușurință în articolul "conspirația împotriva Moldovei" dacă vorbesc despre susținerea unionismului și așa mai departe", a spus istoricul, politologul, jurnalistul, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

34
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?