X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Zurab Todua, despre vizita lui Serghei Şoigu în Moldova

23 aug. 2019,, 16:11   Politică
6285 4

În loc să facă ceea ce așteaptă oamenii și anume, dezoligarhizarea, liderii blocului ACUM-PSRM se distrag pentru geopolitică și, aproape urmînd exemplul Partidului Democrat, divizează societatea.

Un prilej de confruntare o constituie vizita planificată a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Istoricul, politologul, fostul parlamentar Zurab Todua, într-un comentariu exclusiv pentru eNews, a menționat că nişte conducătorii pragmatici ar putea beneficia foarte mult de vizita unui oficial de atare rang în ţara noastră.

Astfel, Zurab Todua a declarat că vizita ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Şoigu, în Moldova este, într-o oarecare măsură, neașteptată. În afară de vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, la începutul lunii iunie, oficialii ruși influenți de acest rang nu au vizitat Moldova din decembrie 2010. Politicienii pragmatici ar încerca să profite de această oportunitate în beneficiul țării. Dar această poveste nu este despre Moldova. Provincialismul nu poate fi acoperit de diplome obţinute peste mări şi ţări.

„Dedublarea” care se urmăreşte privind subiectul cu zilele de 23-24 august indică faptul că reprezentanții blocului ACUM și cei ai Partidului Socialiștilor nu au putut evita minele geopolitice în drum. În loc să facă ceea ce aşteaptă oamenii de la ei și anume dezoligarhizarea, ei se distrag pentru geopolitică și, practic urmînd exemplul Partidului Democrat, contribuie la divizarea societăţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?