X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

„Ziua tăcerii”: Agitația electorală în ajunul și în timpul scrutinului din 19 noiembrie, interzisă

18 noi. 2023,, 10:15   Politică
2240 0

Campania pentru turul II al alegerilor locale s-a încheiat pe 17 noiembrie, fiind ultima zi în care a fost permisă agitația electorală. Astăzi este ziua tăcerii în țară, înainte de scrutinul de duminică, 19 noiembrie

„Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. De asemenea, difuzorii și distribuitorii de publicitate au obligația de a înlătura/retrage tot afișajul electoral și alte materiale publicitare electorale, excepție făcînd materialele elaborate de organele electorale.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Conforma art. 52 din Codul contravențional nr. 218/2008, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice”, notează CEC.

Turul II al alegerilor locale generale se va organizat în 265 de localități din țară, pe 19 noiembri. În acest context, Comisia Electorală Centrală informează despre particularitățile de desfășurare a campaniei electorale de către candidații care vor participa la scrutin.


Comisia Electorală Centrală a informat că alegătorii pot solicita votarea la locul aflării pentru turul II al alegerilor locale generale din 19 noiembrie 2023. Cererile depuse pentru turul întîi nu sînt valabile și la turul al doilea.

Pe 13 noiembrue, Comisia Electorală Centrală (CEC) a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale generale și pentru alegerile repetate, care vor avea loc pe 19 noiembrie 2023.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?