COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Zinaida Greceanîi va reprezenta Parlamentul Republicii Moldova la Forumul Euroasiatic al Femeilor

12 oct. 17:46   Politică
2451 1

Zinaida Greceanîi, președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), membru al Delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI), va reprezenta Parlamentul Republicii Moldova la cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, care va avea loc în perioada 13-15 octombrie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Federației al Adunării Federale a Federației Ruse și AIP CSI, transmite Noi.md.

În contextul noilor provocări și amenințări cu care se confruntă întreaga lume, subiectul cheie al forumului va fi dedicat rolului femeilor în construirea unui viitor stabil și sigur – ”Femeile: misiune globală într-o nouă realitate”.

Programul evenimentului se bazează pe platforma de discuții care va permite modelarea unei noi agende de pace și încredere, menținerea sănătății, dezvoltarea economiei și digitalizarea, precum și conservarea naturii și implementarea transformărilor sociale.

Cea mai importantă parte a programului, tradițional, vor fi sesiunile experților cu participarea organizațiilor internaționale. Printre acestea se numără sesiunea Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) și a Băncii Mondiale, întîlnirea Alianței de afaceri a femeilor din spațiul BRICS, Clubului internațional al femeilor – lideri regionali ș.a. Pentru prima dată, în marja forumului, va avea loc o reuniune a grupului de lucru internațional al Agenției pentru Energie Nucleară a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică privind îmbunătățirea egalității de gen în sfera nucleară.


Printre participanți și invitați vor fi Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, alți parlamentari din CSI, precum și funcționari, oameni de știință, experți, reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile, fundațiilor de caritate, laureați ai concursurilor internaționale, personalități notorii ale mișcării internaționale a femeilor.

În calitate de speaker invitat al celui de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, Zinaida Greceanîi va avea un discurs în fața participanților.

Forumul va avea loc la Sankt-Petersburg, în format mixt, cu prezența fizică, respectînd cerințele Organizației Mondiale a Sănătății de protecție sanitară, dar și cu utilizarea teleconferințelor și transmisiunilor în direct.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X