Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zelensky, despre vizita lui Sandu: "Apreciem că președintele nu se teme să numească Crimeea ucraineană"

12 ian. 2021,, 13:27   Politică
6779 12

Marți, 12 ianuarie, la Palatul Mariinsky a avut loc ceremonia oficială de întîlnire a președintelui nou ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

După partea oficială, liderii celor două țărilor vor vorbi "tet-a-tet" și vor desfășura negocieri în componență extinsă, în cadrul cărora vor semna documente bilaterale. Subiectul cheie al negocierilor va fi situația din Transnistria. Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al biroului președintelui Ucrainei, transmite strana.ua.

"O salut pe Maia Sandu la Kyiv. Acesta este începutul unei noi relații între Ucraina și Republica Moldova. Pe noi ne unesc valorile și pozițiile comune privind agenda europeană. Apreciem că președintele susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și nu se teme să numească Crimeea ucraineană", - a scris Zelensky pe Twitter despre întîlnirea de astăzi.

Vizita în Ucraina a fost prima vizită peste hotare a Maiei Sandu, ceea ce, potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, vorbește despre importanța și autoritatea statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?