X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Zelenski în SUA: Aceasta nu mai este o problemă doar a Ucrainei. Este și o problemă a Moldovei

1 sep. 2021,, 15:30   Politică
5303 11

Kievul are mai multe opțiuni pentru implicarea Washingtonului în reglementarea situației din Donbass în cadrul formatului Normandia. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre acest lucru în timpul vizitei sale în SUA, informează canalul Telegram Klymenko Time.

El a prezentat „planul de transformare” a țării și, în special, a abordat problema negocierilor asupra Donbassului. Șeful statului ucrainean a calificat drept „corectă și sigură” implicarea Statelor Unite în ele.

„Noi și voi vedem ce se întîmplă în lume, aceasta nu mai este o problemă doar a Ucrainei. Este și o problemă a Moldovei, și a granițelor statelor baltice, o problemă a Belarusului ... Mi se pare că nu numai Ucraina, ci toată lumea ar trebui să fie interesată să găsească răspunsuri cu rezultate”, a subliniat Zelenski.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că planul de transformare prezentat de liderul ucrainean prevede transformarea Ucrainei într-un „avanpost al securității”, precum și într-un „centru digital, de infrastructură și agricol”. Șeful statului ucrainean a menționat că pentru aceasta este planificată implementarea a peste 80 de proiecte diferite în valoare de 277 miliarde de dolari.

Anterior, liderul Partidului Sluga naroda și primul șef adjunct al fracțiunii omonime din Rada Supremă Alexandr Kornienko a solicitat aderarea Statelor Unite la rezolvarea problemelor „dezocupării” Donbassului și Crimeii ca subiect cheie al negocierilor dintre Zelenski și omologul său american Joe Biden. Potrivit acestuia, partea ucraineană nu va „juca rolul de cerșetor”, deoarece „are ceva de oferit pentru contracararea comună a agresiunii rusești”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?