Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Zelenski este convins de unificarea Moldovei după victoria Ucrainei

1 iun. 2023,, 19:53   Politică
2521 1

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski este convins că problema Transnistriei nerecunoscute și a unificării Republicii Moldova vor fi rezolvate după victoria Ucrainei.

El a declarat acest lucru la finalul summitului Comunității Politice Europene din Moldova, după cum a relatat corespondentul Adevărului European.

"Cu toții avem nevoie de o societate moldovenească unită și de o țară unită Moldova. Bineînțeles că am vrea să dorim pace și să o facem fără bombe, artilerie, fără morți pe teritoriul vostru. Bineînțeles că vom face tot ce putem și v-am susținut întotdeauna și sînt sigur că nu este o fantezie", a declarat

Zelenski cînd a fost întrebat dacă Ucraina este pregătită să ajute Republica Moldova să rezolve problema transnistreană.

El a dat ca exemplu situația cu sistemele Patriot, despre care s-a spus că nu vor fi niciodată în Ucraina: "Dar vedeți: există rezultate, avem țări unite și mă bucur că acum avem nu doar o Europă unită, ci și alte țări".


"De aceea sînt sigur că după victoria noastră, și sînt sigur de victoria noastră, atunci și voi veți avea o țară unită", a subliniat Zelenski.

2
5
0
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?