X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zelenski: "Cursul Moldovei în UE este unul corect, Ucraina va ajuta"

1 iun. 2023,, 19:58   Politică
2837 1

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține aspirația Moldovei de a deveni membru al Uniunii Europene și promite sprijin statului nostru pe această cale.

Potrivit corespondentului "Adevărul European", Zelenski a vorbit despre acest lucru în cadrul unei conferințe de presă în urma rezultatelor Summitului Comunității Politice Europene din Moldova.

Șeful statului ucrainean a subliniat că problema securității în Ucraina afectează în mod direct securitatea vecinilor săi, în special a Moldovei.

"Cred că Moldova va merge cot la cot cu Ucraina. Ucraina va face totul pentru a ajuta Moldova. Și acest lucru este adevărat. Multe lucruri pe care le-am realizat pe drumul către UE - sînt sigur că vom împărtăși cu siguranță realizările noastre cu partenerii noștri", a spus el.

Zelenski a recunoscut că în Moldova există "stări de spirit diferite" cu privire la problema viitorului european. "Dar eu cred că Maia (președintele moldovean Sandu) a ales pași foarte corecți pe această cale și o vom susține cu ce putem", a adăugat el.


În acest sens, președintele a subliniat importanța coalițiilor defensive promovate de Kiev, care ar trebui să garanteze securitatea altor state în timpul războiului pe scară largă din partea Federației Ruse.

2
1
0
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?