Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Zaharova: Situația politică din Moldova complică relațiile moldo-ruse

17 oct. 2018,, 08:20  
2400 0

Relațiile moldo-ruse se dezvoltă, însă acestea sînt îngreunate de situația politică internă din Republica Moldova, în condițiile în care de la Chișinău sînt emise declarații contradictorii.

Despre aceasta a vorbit purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, într-o videoconferință, transmite IPN.

„Noi urmărim toate procesele, le analizăm și încercăm, în pofida acelor procese politice interne, pe alocuri contradictorii, și a celor declarații contradictorii pe care le fac nu doar politicienii, pentru că politicienii de asta și sînt politicieni, dar deja și demnitarii, reprezentanți ai diferitor ramuri de stat, în pofida acestora, încercăm să dezvoltăm relații bilaterale complexe cu acest stat. Deși acest lucru nu este unul simplu, ținîndu-se cont de declarațiile diametral opuse care sosesc cu frecvență de la Chișinău”, a menționat Maria Zaharova.

Potrivit Mariei Zaharova, nu există o problemă în dezvoltarea unui parteneriat moldo-rus concomitent cu dezvoltarea relațiilor cu uniuni – fie ele europene sau din fostul spațiu CSI, organizații mondiale sau alte state. Însă, cu siguranță faptul care nu generează dinamism în relațiile bilaterale moldo-ruse, în opinia sa, este poziția neconstructivă a structurilor europene care pun în raport cu Republica Moldova întrebarea „sau cu noi sau cu altcineva”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?