Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zaharova: "Moscova a considerat întotdeauna poporul moldovean ca fiind prietenos"

23 mar. 2023,, 15:00   Politică
3808 0

Rusia va fi nevoită să ia măsuri de rigoare dacă Moldova va adera la deciziile UE privind sancțiunile anti-ruse.

Despre acest lucru a declarat la un briefing de joi reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează tass.ru

Așa ea a comentat declarația viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, că Republica Moldova intenționează să adere în viitorul apropiat la măsuri restrictive suplimentare pe care UE le-a impus unor cetățeni ruși.
"După cum știți, la un moment dat acești pași ai UE nu au rămas fără o reacție de răspuns din partea noastră. Dacă și cînd Chișinăul oficial va adera la aceste restricții, vom fi obligați să luăm măsuri core4spunzătoare împotriva părții moldovenești. Aș dori să subliniez faptul că aceasta nu va fi alegerea noastră, va fi un răspuns la pașii neprietenoși", a spus ea.

Comentînd declarația lui Nicu Popescu, Zaharova a subliniat că, evident, s-a avut în vedere viitoarea aderare a Chișinăului la așa-numitul regim global de sancțiuni al UE, aprobat de Consiliul UE în decembrie 2020.

"Mai mult, la începutul lunii martie, în declarațiile Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate [Josep] Borrell, aderarea Republicii Moldova la o parte din aceste decizii de sancționare este prezentată ca un fapt împlinit. Uimitor, nu-i așa? Se pare că țara este suverană, iar în locul ei sînt luate și exprimate decizii, pe care nici măcar nu le-a luat încă. Aș vrea să înțeleg: UE merge înaintea locomotivei sau Chișinăul oficial întîrzie cu executarea deciziilor luate în locul ei la Bruxelles. Aceasta este o întrebare la care probabil și cetățenii moldoveni ar dori să primească un răspuns", a adăugat ea


Diplomatul a mai adăugat că Rusia a considerat întotdeauna poporul moldovean ca fiind prietenos.

"Avem multe în comun în contextul istoric, în contextul modern: economie, afaceri, legături umanitare, de rudenie. Rusia <...> întotdeauna este pentru păstrarea și dezvoltarea reciproc avantajoasă a legăturilor multilaterale care au îmbogățit întotdeauna țările și popoarele noastre", a concluzionat Zaharova.

34
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?