Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Zaharova: „Moldova joacă cartea lui Plahotniuc în situația cu arestarea lui Dodon”

3 iun. 2022,, 17:28   Politică
4187 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, joacă cartea fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, în situația cu reținerea fostului președinte al Republicii, Igor Dodon.

Acest lucru a fost declarat vineri la un briefing al purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie tass.ru.

„Cinismul situației actuale constă și în faptul că Igor Dodon este acuzat că are legături cu un oligarh fugar [Vladimir Plahotniuc], trecut pe lista de urmărire internațională de Rusia și Moldova, numai pe baza materialelor lui Plahotniuc și, în fapt, conform propriilor declarații. Din anumite motive, mijloacele folosite amintesc ciudat de metodele lui Plahotniuc însuși în represalii împotriva adversarilor politici. Se dovedește că doamna Sandu a decis acum să joace cartea lui Plahotniuc", a spus diplomatul.

Totodată, Zaharova a reamintit că datele pe baza cărora se întemeiază acuzațiile împotriva lui Dodon au fost făcute publice de către Plahotniuc pe 7 iunie 2019. „Cât de interesant se dovedește, atunci, în 2019, acest lucru nu a împiedicat-o pe doamna Sandu chiar a doua zi, 8 iunie 2019, să încheie o uniune politică cu Igor Dodon și Partidul Socialist condus de acesta, și anume să creeze o coaliție parlamentară”, a notat ea.

Reprezentanta departamentului diplomatic rus și-a exprimat speranța că sub sloganul luptei împotriva corupției „în Moldova nu se va face curățarea câmpului politic de forțele și asociațiile care pledează pentru dezvoltarea unor relații de prietenie, reciproc avantajoase cu Rusia”.


„Aș dori să sper că conducerea Republicii Moldova va avea înțelepciunea să nu urmeze calea desemnată și să asigure dreptatea, respectul pentru toate drepturile și libertățile legale ale fostului președinte, precum și obligațiile internaționale privind drepturile omului în Republica Moldova”, a conchis Zaharova.

Amintim, pe 24 mai, au fost efectuate percheziții în casa fostului președinte, președinte de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, el fiind bănuit de corupție pasivă, îmbogățire ilicită, înaltă trădare și finanțare a partidului politic de către o organizatie criminala. După aceea, Dodon a fost reținut, iar pe 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?