X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zaharova: În Moldova ia amploare presiunea asupra mass-media

3 mar. 2018,, 17:40   Politică
5179 19

În Moldova continuă să ia amploare presiunea asupra mass-media şi ţara se aliniază la practici totalitare de control şi exercitare a presiunii directe asupra mass-media indezirabile, pînă la interzicerea activităţii acestora.

Anunţul a fost făcut de către reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova care a comentat, printre altele, în cadrul unui breafing susţinut la Moscova situaţia în Moldova pe marginea legii privind combaterea propagandei străine, relatează Noi.md.

Ea a menţionat că MAE al Rusiei în repetate rînduri a comentat situaţia în Moldova pe marginea acestei legi discriminatorii şi a îndemnat structurile internaţionale de resort şi organizaţiile pentru protecţia drepturilor să iasă cu o evaluare obiectivă a acţiunilor autorităţilor moldoveneşti în ceea ce priveşte corespunderea acestora principiilor fundamentele şi normelor de drept internaţional.

„Deocamdată nu am văzut o reacţie clară. Mai exact, reacţie este, dar dimensiunile ei nu corespund. Trebuie de remarcat că şefii misiunilor diplomatice ale SUA şi UE în Moldova s-au expus pe acest subiect, menţionînd că o astfel de abordare nu corespunde normelor diplomatice”, a spus Maria Zaharova.

Potrivit ei, în pofida acestui fapt, în Moldova, din păcate, continuă să ia amploare presiunea asupra mass-media. La 26 februarie postul public al autonomiei găgăuze a fost amendat de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru retransmiterea ştirilor postului „Rossia 1”, fiind urmat postul de televiziune „RTR – Moldova”. În cazul în care postul nu va fi de acord să schimbe grila de programe, acesta riscă să se aleagă cu amenzi mai mari, după care ar putea fi lipsit de licenţă.


„Astfel, asistăm la modul în care o țară europeană care aspiră să devină un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene se aliniază la practicile totalitare de control şi presiune directă asupra mass-media, incomode pentru Chișinăul oficial, pînă la interzicerea activităților acestora”, a specificat reprezentantul oficial al MAE al FR.

Ea a menţionat că Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei îşi exprimă protestul ferm împotriva acţiunilor antidemocratice ale autorităţilor moldoveneşti orientate spre reprimarea dreptului la libera exprimare.

„Toate acestea, din păcate, sînt servite sub forma celei mai bune experiențe a UE. Se spune că legislația Republicii Moldova este ajustată la normele Convenției europene cu privire la televiziunea transfrontalieră. În Uniunea Europeană s-a auzit aşa ceva?”, - întreabă Maria Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?