Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Zaharova, despre intenția Chișinăului de include integrarea europeană în Constituție

16 oct. 2018,, 17:10   Politică
3603 3

Ca orice stat suveran, Republica Moldova poate dezvolta relații cu orice stat sau organizație internațională își dorește. Astfel a comentat purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, intenția guvernării de la Chișinău de a include integrarea europeană în textul Constituției, notează Noi.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe transmise de centrul de presă Sputnik Moldova. Zaharova a mai menționat că Federația Rusă nu vede nicio contradicție între această inițiativă a autorităților de la Chișinău și relațiile moldo-ruse.

„Această întrebare trebuie să o adresați politicienilor voștri, deoarece acest proiect a fost elaborat în interiorul țării și, în ce măsură relațiile cu Rusia se vor complica sau nu, trebuie să vă spună politicienii de la Chișinău. Din partea noastră, nu este nicio contradicție. Ca orice stat suveran din lume, Moldova poate să dezvolte relații cu organizațiile internaționale, cu alte state. Considerăm că nu există nicio contradicție cu Rusia sau cu oricine altcineva”, a declarat purtătoarea de cuvînt a MAE al Rusiei.

Maria Zaharova a mai menționat că Federația Rusă și Republica Moldova sînt parteneri firești, fiind într-un spațiu social și cultural comun.

„Este firesc să fim parteneri. Haideți să ne uităm pe hartă: am locuit într-un spațiu social și cultural comun. Atunci de ce să nu ne fie convenabil să fim parteneri?!(...) Deci nu vedem nimic în această intenție, desigur doar dacă aceste probleme nu sînt create artificial”, a conchis Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?