Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Zaharova: „Acțiunile Moldovei pun la îndoială aspirațiile pentru un statut neutru”

18 mai. 2022,, 17:50   Politică
2853 0

Rusia se poate îndoi de dorința Moldovei pentru un statut neutru în legătură cu unele dintre acțiunile și declarațiile Chișinăului.

Despre aceasta a declarat, miercuri, în cadrul unui briefing directorul Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe al FR, Maria Zaharova, notează tass.ru

„[Unele] acțiuni <...> și declarații ale Chișinăului oficial pun la îndoială atașamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele locuitorilor acesteia, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia", a subliniat ea.

De menționat că premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, într-un interviu publicat miercuri de ziarul Corriere della Sera, a declarat că Moldova intenționează să mențină un statut neutru.

"Vrem să rămînem așa. Neutralitatea Moldovei este consacrată în Constituție și se bucură de un sprijin larg din partea populației. Sîntem o țară pașnică și neutră care crede în dialogul diplomatic", a spus ea.


Potrivit lui Gavrilița, riscul unei escalade a conflictului ruso-ucrainean este prezent pe teritoriul Moldovei, dar „deocamdată, pare un pericol îndepărtat”.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?