Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Zaharova: „Acțiunile Moldovei pun la îndoială aspirațiile pentru un statut neutru”

18 mai. 17:50   Politică
2034

Rusia se poate îndoi de dorința Moldovei pentru un statut neutru în legătură cu unele dintre acțiunile și declarațiile Chișinăului.

Despre aceasta a declarat, miercuri, în cadrul unui briefing directorul Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe al FR, Maria Zaharova, notează tass.ru

„[Unele] acțiuni <...> și declarații ale Chișinăului oficial pun la îndoială atașamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele locuitorilor acesteia, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia", a subliniat ea.

De menționat că premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, într-un interviu publicat miercuri de ziarul Corriere della Sera, a declarat că Moldova intenționează să mențină un statut neutru.

"Vrem să rămînem așa. Neutralitatea Moldovei este consacrată în Constituție și se bucură de un sprijin larg din partea populației. Sîntem o țară pașnică și neutră care crede în dialogul diplomatic", a spus ea.


Potrivit lui Gavrilița, riscul unei escalade a conflictului ruso-ucrainean este prezent pe teritoriul Moldovei, dar „deocamdată, pare un pericol îndepărtat”.

6

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав