X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Yamada Yoichiro - noul ambasador al Japoniei în Republica Moldova

24 ian. 14:15   Politică
2028 0

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean l-a primit în prima sa vizită la MAEIE pe noul ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiectele ce țin de dialogul moldo-nipon, Japonia fiind o țară prietenă, cu care construim raporturi cuprinzătoare de cooperare în cele peste 3 decenii de relații diplomatice.

Autoritățile de la Tokio sprijină cu fermitate procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova, investind importante resurse financiare în proiectele de modernizare și dezvoltare a țării în domeniul educației, sănătății și agriculturii.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a enumerat și recentele vizite în Japonia a președintei Maia Sandu și prim-ministrei Natalia Gavrilița, care au avut un impact semnificativ asupra consolidării relației moldo-nipone pe multiple paliere, în special pe dimensiunea comercial-economică și promovării profilului țării noastre în calitate de destinatar al investițiilor nipone.

Diplomatul moldovean a apreciat asistența substanțială acordată Republicii Moldova de către Japonia, destinată mai multor proiecte concrete și în beneficiul cetățenilor din diferite localități ale țării.


Ambasadorul Yamada Yoichiro a punctat prioritățile agendei sale în calitate de șef al misiunii diplomatice la Chișinău și a asigurat că va depune eforturi pentru avansarea dialogului moldo-japonez în domenii de interes comun și promovarea cooperării mutual avantajoase cu țara noastră în cercurile politice, economice și academice din Japonia.

Ambasadorul Yamada Yoichiro este un diplomat de carieră și expert în politici europene, cu o vastă experiență profesională, inclusiv în calitate de profesor la una din cele mai renumite universități din Japonia, Ritsumeikan.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?