X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vovc, către Grosu: "Agricultorii au nevoie de soluții, și nu de felicitări"

24 noi. 2023,, 17:35   Politică
2824 0

"Cît de cinic e sa transmiți agricultorilor felicitări de la tribuna Parlamentului în timp ce ei sînt în stradă și așteaptă să discute cu reprezentanții puterii", declară Liviu Vovc, secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, cu referire la situația fermierilor.

Fostul deputat a menționat că agricultorii au pierderi de peste 4 miliarde de lei, dar autoritățile nu par să fie preocupate de acest lucru.

"D. Grosu spune că știe de problemele agricultorilor dar, din păcate, nu doresc să miște un deget pentru a le rezolva. Fermierii nu cer luna de pe cer dar o decizie a CSE-ului prin care să se pună moratoriu pe 2-3 luni la credite, astfel ca să fie oprită trecerea în insolvabilitate și executarea forțată a fermierilor.

În 2020 a fost posibilă o astfel de decizie. Acum Guvernul nu dorește. Ministrul Agriculturii a declarat că va fi o ingerință în activitatea băncilor și le va afecta procesele. În primele zece luni ale anului 2023 băncile au avut un venit de 3,6 miliarde de lei. În aceiași perioadă de timp, agricultorii, din cauza crizei regionale, a creșterii prețurilor la pesticide, la combustibil și din cauza preturilor mici sub costul de producție a cerealelor, au pierderi de peste 4 miliarde de lei, a scris Vovc pe rețelele de socializare.

Reprezentantul Platformei DA a mai menționat că fermierii sînt cei mai mai mențin satele pe linia de plutire.


"Cine are nevoie de susținerea statului în această situație? Băncile și agro-holdingurile care așteaptă să le ia afacerile sau agricultorii care mai mențin pe linia de supraviețuire satele?

Agricultorii au nevoie de soluții și nu de felicitări. Iar dacă totuși parlamentul astăzi prelungește din nou starea de urgență, folosiți-o măcar cu folos", a

28
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?