X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Votul electronic în Parlament mai așteaptă

19 noi. 2020,, 10:42   Politică
4413 1

Cel puțin pînă la finalul anului 2020, deputații vor vota proiectele de legi prin ridicatul mîinii, asta chiar dacă Legislativul trebuia să aibă deja implementat un sistem de vot electronic. Potrivit Secretariatului Parlamentului, sistemul ar putea fi funcțional la final de an.

„Cu părere de rău, dezvoltatorul nu e gata să ne predea acest soft, s-a extins pînă la sfîrșitul anului acest program. E problema dezvoltatorului, nu a secretariatului”, a punctat secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

„E important să avem un sistem funcțional, măcar asta trebuie să facem în Parlamentul acesta”, a comentat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Precizăm că în vara acestui an Adrian Albu a spus că proiectul s-ar putea finaliza în septembrie, fiind amînat din cauza pandemiei, scrie agora.md.

Amintim că, la început de an, compania „Fors-Computer” SRL a cîștigat licitația de procurare a tabletelor pentru deputați, ofertă în valoare de 2.249.625 de lei. Conform Parlamentului, tabletele sînt necesare pentru implementarea sistemelor e-Parlament și e-vot. Procesul modernizării Parlamentului și sistemului de vot s-a decis încă în 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?