Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Votarea online cu privire la alegerile prezidențiale. Neîncrederea crește

13 oct. 2020,, 07:56   Politică
8222 5

Se știe că, în principiu, votarea online nu reflectă realitatea și are puțină legătură cu sociologia. La acestea nu participă toți cetățenii cu drept de vot, iar datele votării online nu arată tabloul întreg și, dacă nu exact, atunci cel puțin aproximativ. La acestea pot participa atît minori care nu au drepturi electorale, cît și cetățeni străini etc.

Există posibilitatea de a ocoli votul unic, de a înregistra mai multe conturi false legate de telefoanele acelorași minori sau de alte cartele telefonice cumpărate și așa mai departe.

În plus, există o parte mai activă a populației, care, din principiu nu votează online, pentru că nu crede în astfel de votări online și nu vrea să participe, iar cealaltă parte a populației, de exemplu, pensionarii, persoanele în vîrstă, sînt conservatori și, fie nu doresc, fie nu au posibilitatea de a participa la astfel de sondaje online. Majoritatea respondenților au menționat pentru Noi.md că preferă să nu participe la sondajele online legate de alegerile prezidențiale, dar își spune cuvîntul în ziua alegerilor.

Internauții din Moldova sînt surprinși și amuzați de rezultatele unor votări online privind alegerile președintelui țării pe unul dintre site-urile din Moldova. Acestea provoacă neîncredere și nedorința de a vota.

Despre neîncredere vorbește și faptul că acum o astfel de țară ca Rusia este vopsită în culorile lui Dorin Chirtoacă, deși se știe că puținii susținători ai fostului primar nu locuiesc în Federația Rusă.


Toate acestea uimesc internauții, precum și nuanța Transnistriei, conform rezultatelor actuale ale votului, în culoarea Maiei Sandu, precum și locul doi al lui Renato Usatîi. Toate acestea, cel puțin, amuză majoritatea utilizatorilor de internet din Moldova, iar, cel mult, provoacă neîncredere și nedorință de a vota.

"Dacă toate acestea nu sînt o greșeală tehnică, atunci cine are nevoie de ele?", se întreabă internauții din Moldova.

Evident, astfel de rezultate amuzante ale votării-online, care se vor deosebi foarte mult de rezultatele votării adevărate, vor fi în avantajul opoziției, care declară neîncetat despre falsificarea rezultatelor viitoarelor alegeri ale șefului statului.

Amintim că, potrivit unui sondaj publicat recent de compania iData, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, ar putea cîștiga Igor Dodon.
Astfel, în primul tur de scrutin:

Igor Dodon va primi 38,2% din voturi

Maia Sandu-29,7%

Renato Usatîi-12,8%

Violeta Ivanova-8,4%

Andrei Năstase-4,7%

În turul doi de scrutin, Igor Dodon va acumula 54,2% din voturi, iar Maia Sandu – 45,8%. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1208 de respondenți în 74 de localități, iar marja de eroarea este de +/- 2,8 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?