Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Voronin vorbește despre milioanele luate de la BEM de Greceanîi

2 aug. 2018,, 16:11   Politică
25169 15

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, o acuză pe lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, că ar fi implicată în frauda bancară, soldată cu furtul a unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Potrivit fostului şef de stat, Greceanîi ar fi luat anterior un credit în sumă de peste 40 milioane de lei de la Banca de Economii (BEM) pe care nu l-a întors. „Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.

Ex-preşedintele ţării a precizat că „miliardul nu l-au furat nici romînii, nici ucrainenii, îi furat de moldoveni”. „Atît timp cît rămîne această guvernare, de ce ei vor să se menţină cu orice preţ la guvernare, nu o să afle nimeni despre miliard”, a continuat comunistul. El s-a arătat surprins că Guvernul a apelat la compania americană Kroll pentru a identifica autorii fraudei bancare, dar şi destinaţia banilor.

„Avem CNA, o sumedenie de procurori care pot să investigheze şi noi am găsit o organizaţie tocmai în America, Kroll. Cine e Kroll? Iată noi aşteptăm toţi să vină Kroll să găsească banii, dar ăştia ce fac? pentru ce primesc salarii? De ce nu caută miliardul? Înseamnă că nu au acest scop, nu e pusă sarcina să găsească miliardul”, a spus Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?