Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: Vom avea un candidat la Bălți

3 sep. 2021,, 11:00   Politică
2674 0

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va avea un candidat la alegerile anticipate de la Bălți, care vor avea loc în noiembrie. Despre aceasta a declarat Vladimir Voronin la Puterea a Patra de la N4, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„În primul rînd, în opinia mea, această persoană, el nu a fost, nu este și nu va fi niciodată om politic și bălțenii au făcut o mare gafă atunci cînd l-au ales încă și deputat, de aceea poate se va trezi sovistea la dînsul și va hotărî să se îndrepte, să revină, lichideze această gafă a bălțenilor care l-au votat, eu așa apreciez lucrul acesta. Noi avem peste 60 de partide, avem foarte mulți oameni absolut „sluciainîie” (întîmplători) cărora le place să fie în vizorul vostru, al jurnaliștilor și ei își creează partiduțe de acestea, se bagă peste tot locul și pe urmă avem rezultatele pe care le avem acum”.

Da, vom avea candidat, încă nu ne-am consultat pentru că asta s-a întîmplat acum, dar o să avem candidat. O să hotărîm care o să fie, dacă o să fie candidatura bună și din partea noastră, și din partea Socialiștilor, o să mergem în Bloc cu un candidat”, a declarat Vladimir Voronin.

Renato Usatîi, așa cum a promis după eșecul de la alegerile parlamentare, și-a dat demisia. Decizia a fost anunțată în fața bălțenilor, chemați în fața Primăriei. Acesta a menționat că este cea mai neplăcută zi din viața lui.

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinului parlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Mai mulți locuitori din Bălți au ieșit la un meeting în susținerea primarului Renato Usatîi. Oamenii au declarat că nu vor ca orașul să ajungă în mîinile altor politicieni, că nu-și pot reveni după alegeri și se întreabă „ce rău a făcut Usatîi?”. Unele surse spuneau că meetingul este organizat de Usatîi și că unii oameni ar fi plătiți. Una dintre participante a negat aceste informații. „Noi nu am primit bani și nici hrișcă”.


Blocul Socialiștilor și Comuniștilor a cîștigat în orașul condus de primarul Renato Usatîi. Astfel, 17.692 de bălțeni au votat pentru BECS. Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de 12.040 de alegători, iar Blocul electoral „Renato Usatîi” a primit 9.994 de voturi.

Usatîi a fost primar la Bălți timp de două mandate. Prima dată a fost ales în 2015, iar al doilea mandat l-a cîștigat în 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?