X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Voronin: Unele declarații făcute de Sandu în Ucraina nu sînt normale

13 ian. 2021,, 10:31   Politică
11400 16

Fostul președinte Vladimir Voronin a criticat declarațiile făcute de actualul șef de stat, Maia Sandu, în cadrul vizitei efectuate ieri, la Kyiv, cu privire la Crimeea, notează Noi.md.

Potrivit politicianului, cel puțin două din declarațiile făcute de Sandu „nu sînt normale”.

„Consilierii președintei sînt și după vîrstă, și după experiență, au mai puțin decît Maia Sandu, dar vizitele trebuiesc pregătite. Două declarații care le-a făcut în Ucraina nu prea sînt normale. Nu trebuie să fim prieteni cu o țară și să ne certăm cu o altă țară. Nu! Acestă conlucrare, activitate a președinților, ele nu trebuie să aducă probleme altor țări. Ea a spus că recunoaște că Crimeea aparține Ucrainei. Am fost și eu am întrebat în timpurile respective această întrebare, dar am răspuns că este problema Ucrainei și a Rusiei, dar nu ține de Moldova. Aici trebuie de citit foarte atent istoria, nu doar istoria post-sovietică. Așa declarații nu sînt normale”, a menționat Voronin, în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

Fostul președinte a comentat și vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău.

„Vizita lui Iohannis a fost o vizită așa cum ar pleca Maia Sandu la Bălți - 30 de minuite cu avionul, o oră și 15 la întrevedere cu Sandu și 30 minute înapoi la București. Promisiunile făcute vom vedea, principalul că a fost această vizită”, a menționat Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?