X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Voronin spune că ar putea să renunțe la șefia PCRM înainte de expirarea mandatului

8 dec. 2021,, 13:27   Politică
3037 2

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, admite că ar putea să nu ocupe această funcție timp de patru ani așa cum durează mandatul.

Acesta a precizat că au fost făcute modificări în statutul partidului, astfel că, președintele partidului să nu mai fie ales de tot Congresul, însă poate fi ales și de Comitetul central care este format din 75 de persoane.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la N4, transmite Noi.md cu referire la cotidianul.md.

„O să vă îndeplinesc o dată visul vostru, adică a jurnaliștilor, ca Voronin să se ducă. Acum avem din cine alege. O altă schimbare în partid este și componența: Pe lîngă președinte, mai sînt doi vicepreședinți și doi secretari ai Comitetului central.

Eu am rugat și am insistat să mai fiu ales șef de partid, dar mai sînt și obligațiuni cetățenești, dar și obligațiuni morale. Înainte de Congres am discutat foarte mult și s-a decis ca să mai mergem un pic împreună”, a declarat Voronin.


Liderul PCRM a precizat astăzi, 8 decembrie, are loc prima ședință a Executivului politic: „Am am lipsit o lună. Noi repartizăm împuternicirile”.

Întrebat dacă nu are chef să stea patru ani la cîrma PCRM, Vladimir Voronin a răspuns:

„Da, se prea poate și așa. Comparația cu Stalin mie îmi place. Stalin a fost o personalitate extraordinară, dar eu nu vreau să repet pe nimeni. Atît timp cît am forțe și sînt capabil eu o să fiu”, a mai spus Voronin.

Menționăm că Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) la începutul lunii noiembrie.

De asemenea, au fost ales doi vicepreședinți ai PCRM. Este vorba despre Nigai Veaceslav și Oleg Reidman.

Totodată, au fost aleși doi secretari ai partidului: Constantin Starîș și Elena Bodnarenco.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав