X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin: PCRM ar putea cîștiga următoarele alegeri parlamentare

9 feb. 2018,, 09:02   Politică
5329 15

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, consideră că formațiunea sa ar putea cîștiga viitoarele alegeri parlamentare și reveni la guvernare.

El nu exclude că personal ar putea să candideze și la una dintre circumscripțiile uninominale, dacă așa se va decide în cadrul partidului. Declarații în acest sens Voronin a făcut în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ca variantă pentru mine, eu sînt gata să candidez în orice circumscripție”, a declarat liderul comuniștilor.

Actualul prag de accedere în Parlament, care constituie 6% din voturi, nu este mare pentru Partidul Comuniștilor. Potrivit lui Vladimir Voronin, problema constă în faptul că din circumscripțiile uninominale ar putea ajunge în legislativ persoane care au fost votate doar de o mie de alegători. Mai mult, el susține că PCRM ar putea cîștiga alegerile și ar putea reveni la guvernare.

Referindu-se la următoarea campanie electorală și la scrutin, Vladimir Voronin susține că se vor face foarte multe falsificări, iar votul alegătorului va fi foarte scump. „Deja falsificările se încep a face. Deja se pregătesc, deja noi vedem ceva mișcări”, afirmă liderul PSRM.

Președintele comuniștilor este de părere că, de pe urma sistemului electoral mixt, Republica Moldova a avut doar de pierdut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?